BISZKOPT

Składniki:

200 g Margaryny APC 80
150g cukru pudru
3 szt. jajek
150 g Mąki APC typ 500
75 g kakao


10g Proszku do Pieczenia APC
Dodatkowy Składnik:
800 g Nadzienia APC o Smaku Jagodowym

 

Sposób Przygotowania:


Margarynę z cukrem pudrem stablerować. Następnie wprowadzić stopniowo jaja.
Do ubitej masy dodać mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia.  Wylać na blaszkę i rozsmarować.
Wyszprycować Nadzienia APC o Smaku Jagodowym.   Pieczemy w temp. 190*C przez ok. 30 min.
Mus Orzech Laskowy:
Składniki:
0,5 l śmietany kremówki
50 g Pasty do lodów o smaku Orzech Laskowy Vortumnus
30 g cukru pudru
10 g żelatyny
50 g woda
Sposób przygotowania:
Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie rozpuścić.
Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem.
Do ubitej śmietany dodać pastę do lodów i rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać.

 

Mus Czekoladowy:
Składniki:
0,25 l śmietany kremówki
25 g Pasty do lodów o smaku Czekoladowym Vortumnus
15 g cukru pudru
5 g żelatyny
25 g wody

Sposób przygotowania:
Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie rozpuścić.
Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem.
Do ubitej śmietany dodać pastę do lodów i rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać.

 

Żel do nabłyszczania:
150 g Żel do nabłyszczania neutralny Vortumnus

75 g wody
Sposób przygotowania:
Wymieszać żel do nabłyszczania  z wodą. Doprowadzić do zagotowania się.
Sposób przygotowania ciasta:
Na upieczony spód czekoladowy z nadzieniem jagodowym rozsmarowujemy mus o smaku orzech
Laskowy. Odstawić do chłodni. Na zastygłą masę rozsmarowujemy mus o smaku czekoladowym.
Całość wykańczamy żelem do nabłyszczania neutralnym Vortumnus.