KOMPOZYCJA (na blachę 40x60cm)
900 g Polewa Karmelowa
1680 g Mus Śmietankowy
1500 g Jabłko Szarlotkowe APC Premium
2085 g Babka piaskowa

Babka Piaskowa APC
1000 g  Babka piaskowa APC
500 g Jajka
550 g  Olej Rzepakowy APC
25 g Wody
10 g  Aromat Waniliowy APC
2085 g Suma

Przygotowanie
Wszystkie składniki mieszać płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez minutę. Następnie całość wyłożyć na blachę i rozsmarować. Wypiekać w temp. ok.200°C w czasie ok.15 minut.

Wypieczone ciasto nałożyć na blachę i nałożyć ramkę. Na ciasto wyłożyć jabłko szarlotkowe APC premium.

 

Mus Śmietankowy
240 g Woda
240 g  Fond Neutralny APC
1200 g Bita śmietana
1680 g Suma

Przygotowanie
Połączyć wodę z fondem, a następnie dokładnie wymieszać z ubitą śmietaną. Całość musu wyłożyć na jabłko szarlotkowe APC premium i schłodzić.

 

Polewa Karmelowa
500 g FRUIBEL® Decorgel Karmelowy
100 g FRUIBEL® Decorgel Glamour
200 g Żel Morelowy APC
100 g Wody
900 g Suma

Przygotowanie
Zagotować wodę z żelem Morelowym APC, a następnie połączyć z decorgelami. Tak przygotowaną polewę należy użyć na ciepło na dobrze schłodzony mus śmietankowy i rozsmarować. Nadal schładzać.