Kostka Jagodowo-Kokosowa

 

B is z k o p t :
130 g cukru
130 g Mąki APC typ 500
7 g Proszku do Pieczenia APC


 

Wszystkie składniki ubijamy razem na wysokich obrotach

  1. 4 min. Wylewamy do formy 60×20 cm i rozsmarowujemy.

Wypiekamy w temp. 200oC przez ok. 15 min.

 

Krem Kokosowy:

400 g Kremu Budyniowego o Smaku Kokosowym

Vortumnus

200 g Margaryny APC 80

 

Wszystkie składniki ubijamy razem na wysokich obrotach

na jednolitą masę.

 

Kruszonka:

150 g Margaryny APC 80

150 g cukru

250 g Mąki APC typ 500

 

Wszystkie składniki wymieszać razem do uzyskania pożądanej

struktury. Następnie zapiec w temp. 200oC do

uzyskania złocistego koloru.

 

Dodatkowy składnik:

600 g Nadzienia APC o Smaku Jagodowym

Sposób przygotowania ciasta:

Na upieczony biszkopt rozsmarowujemy nadzienie

APC o Smaku Jagodowym. Następnie nakładamy

krem kokosowy i równo smarujemy. Całość zasypujemy

kruszonką i posypujemy cukrem pudrem.­­­