Blacha 40 x 60 cm
BISZKOPT
Składniki:
1000 g BRAUN Bisquick Plus
600 g jaja
200 g woda
100 g orzechy mielone
Sposób przygotowania:
Bisquick, jaja i wodę ubijamy ok. 6 minut na wysokich obrotach, mieszamy z orzechami i rozsmarowujemy na dwóch blachach 40 x 60 cm, jak roladę. Pieczemy w temp. 180°C przez około 12 min.
CHRUPKA
Składniki:
300 g prażone płatki kukurydziane
1000 g Schokobella biała BRAUN (rozpuszczona)
Sposób przygotowania:
Upalamy płatki w piecu i po ostudzeniu mieszamy z rozpuszczoną Schokobellą.
Krem Kukułka
Składniki:
600 g Multikrem czekoladowy „Kukułka” Grados
600 g tłuszcz
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ubijamy razem na wysokich obrotach na jednolitą masę.
Krem czekoladowy
Składniki:
600 g mleko
280 g Krem do tortów czekoladowy Braun
200 g napowietrzony tłuszcz
20 g żelatyna
200 g woda
Sposób przygotowania:
Ubijamy Krem do tortów czekoladowy Braun z mlekiem i łączymy z napowietrzonym tłuszczem oraz rozpuszczoną w wodzie żelatyną.
Dodatkowy składnik:
1400 g Brzoskwinia Prażona APC z cząstkami owoców
Sposób przygotowania ciasta:
Na upieczony biszkopt rozsmarowujemy masę z białej Schokobelli Braun, wymieszanej z palonymi płatkami kukurydzianymi. Na zastygłą masę Chrupki smarujemy przygotowany Krem Kukułka, a po zastygnięciu kremu smarujemy Brzoskwinią Prażoną APC z cząstkami owoców. Przykrywamy drugim biszkoptem, a wierzch smarujemy kremem czekoladowym. Całość wykańczamy żelem Crystaliną czekoladową Braun z żelem Gold Sparkle Braun.