Biszkopt kakaowy

Składniki:

400 g Ciasto kakaowe Braun
200 g olej
280 g jaja

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki ubijamy razem na wysokich obrotach ok. 4 min. Smarujemy jak roladę na blasze 40 x 60 cm i pieczemy w temp. 180°C przez ok. 12 min.

Krem bananowy

Składniki:

1000 g śmietana 30% ubita bez cukru
250 g woda
200 g Stabilizator Eden bananowy Braun

Sposób przygotowania:

Łączymy stabilizator Eden bananowy Braun z wodą i dodajemy ubitą śmietanę. Wszystko mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy.

Dodatkowy składnik:

700 g Wiśnia w żelu APC

Dekoracja:

Wiórki czekoladowe Braun

Sposób przygotowania ciasta:

Wypieczony blat kakaowy kroimy na 6 jednakowych prostokątów. Na trzy blaty, za pomocą gładkiego zdobnika, nanosimy masę bananową, a do środka szprycujemy Wiśnię w żelu APC. Przykrywamy pozostałymi blatami kakaowymi. Czynność szprycowania powtarzamy. Na koniec wierzch delikatnie dekorujemy Wiórkami czekoladowymi Braun.