Koperty z ciasta francuskiego
Składniki:
400 ml zimna woda
25 g sól
1000g Margaryna PRIMERA TRANSFREE Puff
Pastry Classic Plates 80
800 g Mąka APC typ 500
Jabłka Prażone Szarlotka APC
Przygotowanie:
Roztopić 150 g margaryny. Z wody, mąki , soli i roztopionej margaryny zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić
min 2 godz.
Rozwałkować ciasto na grubość ok. 2 cm, wyłożyć pozostałą ilość margaryny. Ciasto zawinąć w kopertę i rozwałkować na prostokąt i złożyć na trzy części. Schłodzić min 1 godz. Czynność powtórzyć trzykrotnie.
Tak przygotowane ciasto rozwałkować na grubość 3- 5 min. Kroić na kwadraty, nałożyć Jabłka Prażone Szarlotka APC , zawijać w trójkąty.
Piec w temp 200°C 15 – 20 min.