Receptura na ciasto kruche:

Margaryna Gioia Master Martini 276g
Cukier puder 138g
Jaja 25g
Mąka 482g
Proszek do pieczenia 4g

Wyrabiamy ciasto metodą tradycyjną , rozwałkowujemy na ok.2mm. I wycinamy dwa blaciki
w kształcie jaja.
Wypiekamy w temp. 200ºC ok. 8-10 min.

 

Receptura na ciasto pienione:

Margaryna Gioia Master Martini 250g
Cukier puder 175g
Jaja 75g
Mąka 375g

Napowietrzamy margarynę wraz z cukrem pudrem następnie dodajemy jaja oraz mąkę.
Całość delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta.
Masę szprycujemy dekorując brzegi jednego z przygotowanych wcześniej blacików.
Zapiekamy w temp.190-200ºC ok. 7 min.

Na drugi blacik nakładamy cienką warstwę Żelu morelowego Master Martini
Zapiekamy w piecu o temp.200ºC ok.2 min. i składamy.

Podgrzewamy Pomadę Fondant i nakładamy na powierzchnię jaja.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy Caravella Bianco Dyski Master Martini,
łączymy z barwnikami spożywczymi rozpuszczalnymi w tłuszczach i dekorujemy
malując wielkanocne motywy.