Przepisy

/Przepisy

Ciasto wiśniowe

Ciasto wiśniowe
Przepis na blachę 30 x 20 cm
Przygotować dwa blaty biszkoptowe o wymiarach 30 x 20 cm

Składniki:
500 g budyń waniliowy
500 g Margaryna PRIMERA Cukierniczo – Kremowa 80
1000 g Dżem Wiśniowy APC
300 g Galaretka APC o smaku Wiśniowym
Dwa słoiki 720 g Wiśnia Drążona APC

Przygotowanie:
Margarynę napowietrzyć i dodawać porcjami budyń. Na koniec dodać dżem wiśniowy i wymieszać […]

17 lipca 2015|Receptury|

Koperty z ciasta francuskiego

Koperty z ciasta francuskiego
Składniki:
400 ml zimna woda
25 g sól
1000g Margaryna PRIMERA TRANSFREE Puff
Pastry Classic Plates 80
800 g Mąka APC typ 500
Jabłka Prażone Szarlotka APC

Przygotowanie:
Roztopić 150 g margaryny. Z wody, mąki , soli i roztopionej margaryny zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić
min 2 godz.
Rozwałkować ciasto na grubość ok. 2 cm, wyłożyć pozostałą ilość margaryny. Ciasto zawinąć w kopertę […]

2 lipca 2015|Receptury|

Kostka sułtańska

Kostka sułtańska
Blat czekoladowy:
1000 g – Braun Schokino
450 g – Olej APC
450 g – woda
Braun Schokino, olej i wodę mieszać na średnich obrotach przez 2-3 minuty. Następnie wylać na blachę wyłożoną papierem.
Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.

Krem czekoladowy:
1000 g – śmietana ubita bez cukru
400 g – Krem Kakaowy Covela Braun
200 g – Eden […]

26 czerwca 2015|Receptury|

Sernik na zimno z Wiśnią APC

Sernik na zimno z Wiśnią APC

Spód:
1000 g – kruszonka surowa

Kruszonkę rozsypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia APC i upiec na złoty kolor.
Temp. 170˚C ok. 20 min.

Krem:
800 g – Krem Covela ciemna Martin Braun

Covelę rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z ostudzoną kruszonką; całość wyłożyć na blaszkę z rantem wyłożoną papierem do pieczenia APC.

Masa serowa:
2000g […]

19 maja 2015|Receptury|

Ciasto Cytrynowe z malinami

Receptura ciasto baza:
Babka Cytrynowa APC 1000g
Olej APC 550g
jaja 500g
woda 25g […]

9 kwietnia 2015|Receptury|

Chmurka

Chmurka

Receptura na ciasto bazowe:
jaja 350g
Olej APC 300g
woda 225g
SONNIQUE CREM 1000g
owoce świeże/mrożone 500g […]

3 kwietnia 2015|Receptury|

Pączusie serowe

3,00 kg Mix Twarogowy 50%
7,00 kg Mąka APC typ 500
3,00 kg Twaróg Dr.Oetker
3,00 kg jaja
5,00-5,50 kg woda […]

22 stycznia 2015|Receptury|

PĄCZKI

10,00 kg Mąka APC typ 500
1,00 kg Berliner Plus
3,00 kg woda
2,3 kg jajka
1,00 kg Olej APC
0,70 kg drożdże […]

19 stycznia 2015|Receptury|

Kostka Makowa Opium

Kostka Makowa Opium – pyszne ciasto makowe przełożone delikatnym kremem budyniowo- śmietanowym z nutką waniliową.

blacha 60/40

Ciasto na spód:
Koncentrat „Bimix standard” AKO 380 g […]

2 grudnia 2014|Receptury|

Torcik Wigilijny

Torcik wigilijny – krążki pysznego ciasta piernikowego przełożone kremem na bazie naturalnej śmietanki o smaku orzechowym.
Krążki piernikowe:
Koncentrat “Ciasto Piernikowe” AKO 245 g
jaja 85 g
Olej APC 75 g
woda 25 g […]

26 listopada 2014|Receptury|