Ciasto Biszkoptowo – tłuszczowe: Forma 60×20

Master Martini FiorFiore Camargo ciasto Biszkoptowo Tłuszczowe 310 g
Cukier 62 g
Jaja 153 g
Woda 29 g
Olej 124 g
Żółtka jaj 51 g

Wszystkie składniki wymieszać płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez ok. 3 min.
Piec w temp. 190°C ok. 20 min.

Jabłko:

Jabłko szarlotkowe APC Premium 2400 g
Cynamon 12 g

Jabłko mieszamy z cynamonem, nakładamy na wypieczony blat FiorFiore Camargo.

Ciasto Kruche:

Master Martini Margaryna Gioia 282 g
Cukier puder 140 g
Jaja 42 g
Mąka 492 g
Proszek do pieczenia 4 g

Ciasto wyrabiamy i rozwałkowujemy na szerokość blaszki.
Nakładamy na jabłko szarlotkowe Premium, smarujemy jajkiem.
Nakłuwamy i wypiekamy w temp. 200°C ok. 20-25 min.

Dekoracja:

Master Martini Master Gourmet Gold 500 lt
Cukier puder 40 g
Schłodzony Krem Master Gourmet Gold ubijamy wraz z cukrem pudrem.
Dekorujemy.