KOMPOZYCJA (na blachę 40x60cm)
900 g Polewa Malinowa
2100 g Mus Śmietankowy
2785 g APC Babka piaskowa


Babka Piaskowa
1000 g APC Babka Piaskowa
500 g Jajka
550 g APC Olej Rzepakowy
25 g Wody
10 g APC Aromat Waniliowy
700 g APC Wiśnia prażona w żelu
2585 g Suma

Przygotowanie
Wszystkie składniki poza wiśnią mieszać płaskim mieszadłem na średnich obrotach przez minutę. Następnie dodać wiśnie, wymieszać i całość wyłożyć na blachę i rozsmarować. Wypiekać w temp. ok.200°C w czasie ok.15 minut.

Wypieczone ciasto nałożyć na blachę i nałożyć ramkę.

Mus Śmietankowy
300 g Woda
300 g APC Fond Neutralny
1500 g Bita śmietana
2100 g Suma

Przygotowanie
Połączyć wodę z fondem, a następnie dokładnie wymieszać z ubitą śmietaną. Całość musu wyłożyć na wypieczone ciasto i schłodzić. Po schłodzeniu, całe ciasto można posypać delikatnie kakao lub wykończyć na dwa inne sposoby:
Sposób nr 1. Przygotować galaretkę APC o smaku wiśniowym i zalać ciasto będące jeszcze w ramce.
Sposób nr 2.
Polewa malinowa, receptura poniżej.

Polewa Malinowa
500 g FRUIBEL® Decorgel Malinowy
100 g FRUIBEL® Decorgel Glamour
200 g APC Żel Neutralny
100 g Wody
900 g Suma

Przygotowanie
Zagotować wodę z żelem Neutralnym APC, a następnie połączyć z decorgelami. Tak przygotowaną polewę należy użyć na ciepło na dobrze schłodzony mus śmietankowy i rozsmarować. Nadal schładzać.