KOMPOZYCJA (na blachę 40x60cm)
350g APC Żel Morelowy
3000g SUCREA® Krem waniliowy
4978g Masa serowa
1500g Spód z ciasta kruchego

Ciasto kruche
1000g SUCREA® ciasto kruche
400g APC margaryna 80%
100g Jajek

Przygotowanie
Wymieszać wszystkie składniki razem płaskim mieszadłem. Z całości ciasta wywałkować spód na blachę. Wypiekać w temp. ok. 200°C na jasny brązowy kolor.


Masa serowa
2100g Sera
750g Jajek
640g SUCREA® Quark Stabil
380g Cukru
300g APC kandyzowanej skórki pomarańczowej
1100g Ubita śmietana 30%
8g APC aromat cytrynowy

Przygotowanie
Wszystkie składniki oprócz skórki pomarańczowej i śmietany wymieszać płaskim mieszadłem na średnich obrotach około 5 minut. Pod koniec mieszania dodać kandyzowaną skórkę pomarańczową. Ubitą śmietanę dokładnie wymieszać z masą serową i całość nałożyć na wcześniej podpieczony spód kruchy.


Krem waniliowy
1200g Mleko
1200g Śmietana
300g SUCREA® Krem Brulee
300g SUCREA® Krem Carmona

Przygotowanie
Wszystkie składniki mieszać rózgą przez ok.5min (do wyeliminowania gródek) lub blenderem. Całość delikatnie wylać na masę serową.
Temp. pieczenia około 170° C.
Czas pieczenia około 80 min.


Żel Morelowy
200g APC żel Morelowy
150g wody

Przygotowanie
Zagotować żel z wodą i po ostygnięciu sernika przesmarować po wierzchu.