Ciasto Czekoladowo-Jagodowe

Biszkopt
200 g Margaryny APC 80
150g cukru pudru
3 szt. jajek
150 g Mąki APC typ 500
75 g kakao
10g Proszku do Pieczenia APC

Dodatkowy składnik
800 g Nadzienia APC o Smaku Jagodowym

Sposób przygotowania biszkoptu
Margarynę z cukrem pudrem stablerować. Następnie wprowadzić stopniowo jaja. Do ubitej masy dodać mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Wylać na blaszkę i rozsmarować. Wyszprycować Nadzienia APC o Smaku Jagodowym. Pieczemy w temp. 190*C przez ok. 30 min.

Mus Orzech Laskowy
0,5 l śmietany kremówki
50 g Pasty do lodów o smaku Orzech Laskowy Vortumnus
30 g cukru pudru
10 g żelatyny
50 g woda

Sposób przygotowania musu
Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie rozpuścić. Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać pastę do lodów i rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać.

Mus czekoladowy
0,25 l śmietany kremówki
25 g Pasty do lodów o smaku Czekoladowym Vortumnus
15 g cukru pudru
5 g żelatyny
25 g wody

Sposób przygotowania musu
Żelatynę namoczyć w wodzie a następnie rozpuścić. Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodać pastę do lodów i rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać.

Żel do nabłyszczania
150 g Żel do nabłyszczania neutralny Vortumnus
75 g wody

Sposób przygotowania żelu
Wymieszać żel do nabłyszczania z wodą. Doprowadzić do zagotowania się.

Sposób przygotowania ciasta
Na upieczony spód czekoladowy z nadzieniem jagodowym rozsmarowujemy mus o smaku orzech Laskowy. Odstawić do chłodni. Na zastygłą masę rozsmarowujemy mus o smaku czekoladowym. Całość wykańczamy żelem do nabłyszczania neutralnym Vortumnus.