Biszkopt kakaowy
Składniki:
400 g Ciasto kakaowe Braun
200 g olej
280 g jaja
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ubijamy razem na wysokich obrotach ok. 4 min. Smarujemy jak roladę na blasze 40 x 60 cm i pieczemy w temp. 180°C przez ok. 12 min.
Krem bananowy
Składniki:
1000 g śmietana 30% ubita bez cukru
250 g woda
200 g Stabilizator Eden bananowy Braun
Sposób przygotowania:
Łączymy stabilizator Eden bananowy Braun z wodą i dodajemy ubitą śmietanę. Wszystko mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy.
Dodatkowy składnik:
700 g Wiśnia w żelu APC
Dekoracja:
Wiórki czekoladowe Braun
Sposób przygotowania ciasta:
Wypieczony blat kakaowy kroimy na 6 jednakowych prostokątów. Na trzy blaty, za pomocą gładkiego zdobnika, nanosimy masę bananową, a do środka szprycujemy Wiśnię w żelu APC. Przykrywamy pozostałymi blatami kakaowymi. Czynność szprycowania powtarzamy. Na koniec wierzch delikatnie dekorujemy Wiórkami czekoladowymi Braun.