KOMPLET Świeżynka 200 g
mąka pszenna APC typ 500 1.000 g
olej APC 60 g
margaryna APC 60 g
drożdże 60 g
jajka 280 g
woda ok. 275 g

łączna ilość ok. 1.935 g

Wykonanie:
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto. Można dodać 30-60 g cukru.
czas mieszania: 2 minuty na pierwszym
(miesiarka spiralna) 8 minut na drugim biegu

temperatura ciasta: ok. 24°C

czas gary ciasta: ok. 15 minut

naważka: 1300-1500 g (na presę 30)

Następnie wyrobić ciasto i odstawić do garowania na kolejne 45 minut. Po upływie gary pozostawić pączki do zahartowania (skórka) na ok. 15 minut. Następnie wysmażyć pączki.
Zalecamy parametry:

temperatura Frytury APC: ok. 170°C

czas pieczenia: ok. 3,5+3,5 + 1,5 minuty

Po wysmażeniu napełnić pączki nadzieniem, obtoczyć w cukrze i posypać cukrem dekoracyjnym KOMPLET Neuschnee lub pokryć Fondant APC.