Tarta Waniliowo-Jagodowa

Ciasto kruche:
500 g Margaryny APC 80
300 g cukru pudru
5 szt. jajek
1000 g Mąki APC typ 500
20 g Proszku do Pieczenia APC


 

Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez

około 3 min. (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła).

Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim 4 formy do wypieku

tart (o średnicy około 24 cm). Zapiekać w temp. 190oC

do czasu uzyskania złocistej barwy.

 

Krem Waniliowy:

1500 g Kremu Budyniowego o Smaku Waniliowym

Vortumnus

800 g Margaryny APC 80

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki ubijamy razem na wysokich obrotach

na jednolita masę.

 

Dodatkowy składnik:

1600 g Nadzienia APC o Smaku Jagodowym

Sposób przygotowania tart:

Na upieczone spody kruche nałożyć Nadzienie APC o Smaku

Jagodowym. Całość pieczemy w piecu w temp. 180oC

przez 15 minut. Po wystygnięciu wyszprycować przygotowanym

kremem waniliowym.­­­