Tarta Waniliowo-Jagodowa
Ciasto kruche:
500 g Margaryny APC 80
300 g cukru pudru
5 szt. jajek
1000 g Mąki APC typ 500
20 g Proszku do Pieczenia APC
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez
około 3 min. (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła).
Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim 4 formy do wypieku
tart (o średnicy około 24 cm). Zapiekać w temp. 190oC
do czasu uzyskania złocistej barwy.
Krem Waniliowy:
1500 g Kremu Budyniowego o Smaku Waniliowym
Vortumnus
800 g Margaryny APC 80
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ubijamy razem na wysokich obrotach
na jednolita masę.
Dodatkowy składnik:
1600 g Nadzienia APC o Smaku Jagodowym
Sposób przygotowania tart:
Na upieczone spody kruche nałożyć Nadzienie APC o Smaku
Jagodowym. Całość pieczemy w piecu w temp. 180oC
przez 15 minut. Po wystygnięciu wyszprycować przygotowanym
kremem waniliowym.