Tarta Waniliowo-Jagodowa
krążki pysznego ciasta piernikowego przełożone kremem na bazie naturalnej śmietanki o smaku orzechowym.
Ciasto kruche
500 g Margaryny APC 80
300 g cukru pudru
5 szt. jajek
1000 g Mąki APC typ 500
20 g Proszku do Pieczenia APC
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach przez około 3 min. (przy zastosowaniu płaskiego mieszadła). Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim 4 formy do wypieku tart (o średnicy około 24 cm). Zapiekać w temp. 190°C do czasu uzyskania złocistej barwy.
Krem waniliowy
1500 g Kremu Budyniowego o Smaku Waniliowym
Vortumnus
800 g Margaryny APC 80
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki ubijamy razem na wysokich obrotach na jednolita masę.
Sposób przygotowania
1600 g Nadzienia APC o Smaku Jagodowym
Sposób przygotowania tart
Na upieczone spody kruche nałożyć Nadzienie APC o Smaku Jagodowym. Całość pieczemy w piecu w temp. 180oC przez 15 minut. Po wystygnięciu wyszprycować przygotowanym kremem waniliowym.