Ciasto wiśniowe
Przepis na blachę 30 x 20 cm
Przygotować dwa blaty biszkoptowe o wymiarach 30 x 20 cm

Składniki:
500 g budyń waniliowy
500 g Margaryna PRIMERA Cukierniczo – Kremowa 80
1000 g Dżem Wiśniowy APC
300 g Galaretka APC o smaku Wiśniowym
Dwa słoiki 720 g Wiśnia Drążona APC

Przygotowanie:
Margarynę napowietrzyć i dodawać porcjami budyń. Na koniec dodać dżem wiśniowy i wymieszać na wolnych obrotach. 3/4 przygotowanego kremu wyłożyć na blat biszkoptowy, przykryć drugim blatem i rozsmarować pozostały krem.
Przygotować galaretkę wykorzystując kompot wiśniowy po odcedzeniu wiśni oraz dolać wody, aby uzyskać 1 litr płynu.
Wiśnie z kompotu wyłożyć na schłodzoną masę (kilka wiśni pozostawić do dekoracji) i zalać wystudzoną galaretką.