Sernik na zimno z Wiśnią APC
Spód:
1000 g – kruszonka surowa
Kruszonkę rozsypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia APC i upiec na złoty kolor.
Temp. 170˚C ok. 20 min.
Krem:
800 g – Krem Covela ciemna Martin Braun
Covelę rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z ostudzoną kruszonką; całość wyłożyć na blaszkę z rantem wyłożoną papierem do pieczenia APC.
Masa serowa:
2000g – Cheesquick Martin Braun
2000g – woda 45˚C
3400g – twaróg
Cheesquick i wodę mieszać rózgą na średnich obrotach przez 1 minutę, dodać twaróg i ubijać przez około 6 minut.
Dekoracja:
1200g – Wiśnia APC
Sposób przygotowania:
Na przygotowany spód wyłożyć masę serową. Następnie z Wiśni APC wyszprycować paski w odstępach 3-4 cm; zaciągnąć kręcąc koła od wierzchu prawie do dna masy. Całość schłodzić.