KOMPOZYCJA (na blachę 40x60cm)
900 g Polewa Malinowa
1680 g APC Mus Śmietankowy
580 g Biszkopt
1680 g Mus Truskawkowy
580 g Biszkopt

Biszkopt (proporcja na 3szt. 40x60cm)
900 g Jajka
400 g Cukru
400 g Mąki
60 g SUCREA® Bisquita
8 g APC Aromat Cytrynowy

Przygotowanie
Ubijać wszystkie składniki rózgą przez ok.5-7min na szybkich obrotach. Następnie całość wyłożyć na blachy i rozsmarować. Wypiekać w temp. ok.220 st. C w krótkim czasie (ok.5-6min.)


Mus Truskawkowy
240 g Wody
300 g SUCREA® Fond Truskawkowy
1200 g Bita śmietana
1680 g Suma

Przygotowanie
Połączyć wodę z fondem, a następnie dokładnie wymieszać z ubitą śmietaną. Całość musu wyłożyć na biszkopt wcześniej wyłożony na blachę w ramce o wys. 5 lub 6 cm. Przykryć drugim biszkoptem.


Mus Śmietankowy
240 g Woda
240 g APC Stabilizator Neutralny
1200 g Bita śmietana
1680 g Suma

Przygotowanie
Połączyć wodę z fondem, a następnie dokładnie wymieszać z ubitą śmietaną. Całość musu wyłożyć na drugi biszkopt i schłodzić.


Polewa Malinowa
450 g SUCREA® Decorgel Malinowy
150 g SUCREA® Decorgel Glamour
200 g APC Żel Truskawkowy
100 g Wody
900 g Suma

Przygotowanie
Zagotować wodę z żelem Truskawowy APC, a następnie połączyć z decorgelami. Tak przygotowaną polewę należy użyć na ciepło na dobrze schłodzony mus śmietankowy (może być lekko zamrożony) i rozsmarować. Nadal schładzać.